dimarts, 21 d’abril del 2009

El BLOC del Camp de Morvedre mostra el seu suport a la vaga de l'ensenyament

El Bloc del Camp de Morvedre dóna suport la vaga convocada per al dia 28 d'abril per la "Plataforma per l'ensenyament públic" i en contra de les polítiques d'ensenyament del Partit Popular. Els nacionalistes denuncien que el Camp de Morvedre pateix els efectes de les "polítiques efectistes" del conseller Font de Mora, "un conseller molt negatiu tant per a l'ensenyament com per a la política lingüística valenciana".
Tal com anuncien des de la comunitat educativa, l'any que ve "tindrem encara més massificació mentre els terminis s'incompleixen i l'educació es converteix en camp de batalla ideològic entre populars i socialistes". Per al Secretari Comarcal del Bloc, Carles López Cerezuela "Font de Mora i Camps utilitzen l'educació com ariet per a atacar al Partit Socialista i ens situen en el rídicul davant tota Espanya amb iniciatives estrambóticas contínues. La nostra educació no és un joc. Si volen jugar a les estratègies que s'apunten a un club d'escacs".
El nacionalista insisteix en que l'educació valenciana "es mereix més inversió i en temps de crisi esdevé un imperatiu imprescindible per a sortir d'ella amb idees clares i reforçats".
El Bloc del Camp de Morvedre "tampoc anirà a classe el dia 28" perquè acudirà a la manifestació convocada a València. Des de les files valencianistas subratllen les reivindicacions de la Plataforma quant a millora de la xarxa de centres, ensenyament públic de 0 a 3 anys, la falta de professorat, la falta d'especialistes en llengües estrangeres i la necessitat del requisit de coneixement de les dues llengües oficials per a treballar en l'ensenyament valencia.